De doos

De Floepp Doos: De Floepp doosjes zijn even groot als een halve baksteen, zijn uitgerust met zonnepaneel en GPS. Ze lezen tot elke 15 minuten de aangesloten sensoren uit, en sturen de data naar onze online database.
Zonnepaneel: Door het zonnepaneel kunnen de doosjes jaren in het veld staan zonder externe voeding. Afhankelijk van de aangesloten sensoren en de locatie is er een groter of kleiner zonnepaneel nodig. Ook kan er als alternatief gekozen worden voor het verlagen van het aantal metingen, hierdoor zou een klein zonnepaneel toch voldoende stroom kunnen leveren.
Materiaal:

Met onze Floepp doosjes willen wij ons steentje bijdragen aan de circulaire economie. Hierom wordt er geen gewoon plastic gebruikt voor de doosjes. Wij gebruiken als alternatief metaal en rPetg.

Metaal: Ons netwerk heeft minimale hinder van een metalen omhulsel en gaat hier dwars doorheen.

rPetg: Dit is gerecycled plastic. Om flexibel te zijn tijdens het bouwen van prototypes gebruiken wij dit materiaal met onze 3D printer.

Controlecentrum

Controlecentrum: Het controlecentrum van ons prototype maakt gebruik van een AVR microcontroller (MCU). Door krachtige instructies uit te voeren in een enkele klokcyclus, bereikt de MCU een verwerkingscapaciteit van bijna 1 MIPS per MHz. Deze chip is gekozen om het apparaat te optimaliseren voor stroomverbruik versus verwerkingssnelheid. Het heeft een energiebesparende modus die slechts 1,3 ?A gebruikt. De Forest heeft twee 2-pin connectoren voor zonnecel en oplaadbare batterij. Op de 4-pin connector kunnen meerdere sensoren worden aangesloten, die communiceren via I2C.
Eigenschappen:
 • Energie-efficiŰnt
 • Aangedreven via herlaadbare batterij met zonnecel
 • Extern oplaadbaar met o.a. USB-C
 • Klein

Sensor Modules

X Y Z
Accelerometer: Meet de ms/S van G kracht van 3 assen waarmee gekeken kan worden naar directe impact van een object, aanwezige trillingen/vibraties die mogelijke schades kunnen veroorzaken of spontane verandering in positie.
X Y Z
Gyroscoop: Meet de verandering in de hoek in 3 assen, waarmee gekeken kan worden naar de verandering in positie van het te meten object.
N O Z W
Magnetometer: Meet de richting van het magnetische veld. In dit geval het magnetisch veld van de aarde. Hiermee kan de positie, richting en hoek bepaald worden ten opzichte van de aarde.
X Y
Inclinometer: Meet de hoek waarin de sensor zich momenteel bevindt.
Luchtvochtigheid:Precisie relatieve vochtigheidssensor, met een werkbereik van 0 - 100%. Met een nauwkeurigheid van ▒ 4%.
Temperatuur:Zeer nauwkeurige temperatuursensor, meet -10 ?C tot 85 ?C. Met een nauwkeurigheid van ▒ 0,4% ?C.
Geluid:Schat omgevingsgeluiden in decibel. Bereik van 60 dB tot 115 dB, met een gevoeligheid van ▒ 2 dB. En een frequentie van 20 - 16000 Hz.
Licht:Fotoresistor om relatief licht te vergelijken met de andere metingen.
Beweging:Pyro-elektrische infrarood sensormodule. Om beweging te detecteren, gebruikt om activiteit te meten. Maximaal bereik van 5 meter.

Communicatie

Netwerk module: Het communicatiecentrum zendt de data naar ons platform en database. De netwerk module heeft overal ter wereld NB-IoT bereik, en de mogelijkheid om toekomstige 5G protocollen te kunnen gebruiken. De module heeft ge´ntegreerde eSIM authenticatie, voor data encryptie en communicatie. De netwerk module is ontworpen om extreem energiezuinig te zijn.

Doordat het systeem modulair ontworpen is, kan de netwerkmodule eenvoudig verwisseld worden. Hierdoor kan onze doos eenvoudig aangepast worden om met netwerken zoals WIFI, Bluetooth, Satelliet, LoRa te communiceren.
Eigenschappen:
 • Energie-efficiŰnt
 • Geen extra hardware kosten zoals router
 • Bereik binnen
 • Wereldwijd bereik
 • Communicatie kan twee kanten op
 • Veilige oplossing met eSIM authenticatie
 • Klaar voor het 5G netwerk
 • NB-IoT

Downloads

Voorlopig informatieblad