3D geprinte circulaire brug

Onze industrie moet steeds meer circulair worden. Hierom is het noodzakelijk dat er nieuwe circulaire materialen en technieken ontwikkeld worden. Om de kwaliteit van deze materialen en technieken te garanderen, worden deze live worden gemonitord. Dit helpt de implementatiefase versnellen van het gebruik van circulaire materialen en technieken.

De samenwerking 10XL, Damsteegt Waterwerken en Composite Structures heeft een circulaire 3D geprinte brug gebouwd. Hiervoor worden de Floepp sensoren gebruikt om deze te monitoren. De vermoeiing van de liggers worden gemonitord door middel van glasvezel sensoren. Het gebruik van glasvezel is een goede lange termijn sensor omdat deze niet gekalibreerd hoeft te worden over tijd.

Scheur monitoring museum

Veel oude gebouwen vertonen scheuren in de muren. Vaak komt dit door een slechte fundering of werkzaamheden die trillingen veroorzaken. Zo ook het geval in het Werkspoormuseum in Amsterdam. Enkele van onze IoT centres hangen in het gebouw om de hoeken van de gevels te meten. Ook worden de scheuren gemonitord met de door ons speciaal ontwikkelde IoT scheur sensor.